Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

Bokcirkel: Djurens Känslor av Per Jensen

Boken Djurens Känslor av Per Jensen
Boken Djurens Känslor av Per Jensen

I vår senaste bokcirkel har vi i Djurens Rätt Växjö läst och diskuterat boken “Djurens Känslor” av Etologen Per Jensen. Boken gör ett fantastiskt bra jobb att på ett levande och enkelt sätt ge läsaren insikt i de senaste vetenskapliga rönen för djurs känsloliv. Boken vittnar om att vi vet mer än någonsin om tankar, känslor och intelligens hos höns, grisar, kor och fiskar.

Vi har bland annat fått lära oss att höns kan räkna och har mycket fler och större behov än vad som traditionellt tas hänsyn till inom ägg- och köttproduktion. Vi vet nu med säkerhet att grisar är minst lika intelligenta, empatiska och sällskapliga som hundar. Vi har även fått lära oss att fiskar är kännande individer med egna personligheter.

Detta väcker såklart frågor om behandlingen av dessa djur är berättigade givet att deras känsloliv inte verkar skilja sig så mycket från vårt. Det är en lättläst bok med trevligt format som vi rekommenderar starkt.

Vi ska snart börja planera vår nästa bokcirkel och alla medlemmar som vill är välkomna. Bokcirkeln är såklart helt digital tills vidare.

Har du någon särskild bok att rekommendera eller som du skulle vilja läsa tillsammans med oss?

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *